söndag 10 juli 2022

Lärjungen av Hjorth Rosenfeldt (2011)

 



Profileraren Sebastian Bergman brottar med sig själv för att få ordning på sitt liv och finner en öppning när han får veta att han har en vuxen dotter. Saker och ting kompliceras dock av att det är polisen Vanja som mer eller mindre hatar den egotrippade Bergman som i sin tur inte vågar avslöja vad han fått veta.

Samtidigt så hittas flera kvinnor brutalt mördade i Stockholm och där spåren leder till den dömde seriemördaren Edward Hinde som Bergman skrivit flera böcker om.

Sebastian Bergman lyckas övertala Kriminalkommissarie Torkel att få bli en del av utredningen och det dröjer inte länge förrän det uppdagas att morden har med honom själv att göra.

En brutalt rå historia men också riktigt maffig och mustig i alla sina detaljer med en hel del intressanta karaktärer och med en Sebastian Bergman som huvudfigur som är ett riktigt svin men med ett stort hjärta ändå långt därinne innanför huden.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...