tisdag 7 december 2021

Knutby: Säsong 1 (2021)

 




Att sanningen överträffar dikten stämmer verkligen överens när man ser den här serien som bygger på inblandades berättelser om det som hände på den lilla orten Knutby år 2004. Det spelar ingen roll hur mycket man har matats av media under åren om denna sekt och om det som hände, man blir fascinerad och skakad.

Den unga Anna (Alba August) kommer till Knutby och blir snabbt förtrollad av församlingen och dess ledare Sindre (Einar Bredefeldt) och Eva (Aliette Opheim). Det som till en början verkar vara en varm familjär gemenskap visar dock snart sitt sanna djävulska ansikte där psykisk terror hör till vardagen och där tron på gud inte är lika viktig som att lyda Eva som också kallar sig Kristi Brud.

Visst skulle man vilja veta mer om den här församlingen och vad som ligger bakom deras agerande men det man får se är så dramatiskt spännande så att det tar andan ur en.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...