måndag 28 juni 2021

Waco: Säsong 1 (2018)

 




Utanför den lilla staden Waco i Texas så ligger Mount Caramel Ranch där en religiös sekt ledd av den karismatiske David Koresh håller till. Dom sköter sig själva och har ett bra förhållande till befolkningen i området men när FBI får indikationer på att det kan finnas mängder med vapen på ranchen så beslutar dom snabbt för att agera vilket ska få fruktansvärda följder.

En miniserie som bygger på den verkliga händelsen där FBI belägrade ranchen utanför Waco i hela 50 dagar. Serien bygger på manus av en av dom överlevande sektmedlemmarna så hela historien är väldigt FBI-kritisk och det är väl enbart den anledningen som gör att jag inte gett denna serie en 5:a i betyg för det skulle vara intressant att få höra några röster från den andra sidan också eftersom man själv är väldigt ovetande om vad som hände både utanför och innanför ranchen.

Michael Shannon som FBI:s medlare Gary Noesner är som vanligt strålande och även Taylor Kitsch som sektledaren David Koresh lyser.

Det är dramatiskt, spännande och tragiskt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...