måndag 7 juni 2021

Fantastiska Vidunder och var Man Hittar Dem (2016)

 


Original titel:  Fantastic Beasts and Where to Find Them



Den unge brittiske trollkarlen Newt Scamander anländer till New York år 1926 bärandes på en väska där vi tittare genast inser att innehållet inte är normala reseattiraljer.

Newt fungerar som någon form av djurskötare av allehanda underliga varelser och han är bra mycket bekvämare med dom än med vanliga människor. Av en ren olyckshändelse så får han snabbt två nya vänner i staden, bagaren Jacob och Tina som ingår i stadens magiska sällskap där Newt också får möta Graves som man till en början inte riktigt vet var man har men som efter ett tag avslöjar sitt rätta jag.

Den här filmen är starkt kopplad till Harry Potter-serien men utan att den går över gränsen till den världen förutom att magikerskolan Hogwart's rektor Dumbledore nämns en gång. Det är en maffigt effektfull historia med karaktärer som inte är svåra att tycka om, det är spännande fantasifullt men ibland kanske lite för mycket av effektsökeri där det kanske hade varit bättre att lägga koncentrationen på huvudpersonerna och varelserna istället för alla dessa scener när halva staden raseras.

Bra är det i alla fall och underhållande från första sekunden till den sista.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...