torsdag 24 september 2020

Under Pyramiden (2016)

 




Ett äventyr med inslag av thriller som utspelar sig i Egypten med skumma affärsmän, konstsmugglare och en mytomspunnen antik guldskulptur låter ju som rena Indiana Jones-historien men den här svenska filmen som skrivits och regisserats av Axel Petersén är långt ifrån någon sådan.

Där Indiana Jones filmerna faktiskt är underhållande så är denna enbart deprimerande, det känns som om varken historien eller skådespelarna riktigt vet vad dom ska ta vägen någonstans och av goda intentioner så har det inte blivit någonting vettigt.

Katarina (Stine Fischer Christensen) är en ung gallerist och dotter till den berömde konsthandlaren Sten Oxe (Johan Rabaeus). En dag så försvinner Sten och i sökandet efter fadern och genom hans skumma advokat Arthur Ramsby (Philip Zandén) så leder då spåren till Egypten dit Katarina beger sig.

Krystade och sömniga dialoger i en trist film som andas endast tack vare några visuellt vackra bilder av fotografen Tibor Dingelstad.  






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...