måndag 25 november 2019

Toy Story (1995)







Det ingen människa vet är att alla leksaker lever när dom vänder ryggen till. Den lilla grabben Andy har en favoritleksak som heter Woody och som är cowboy och när Andys födelsedag närmar sig så samlar Woody alla leksaker i huset för ett krismöte, ett födelsedagskalas innebär ju nya leksaker som kan innebära att en och annan gammal kanske byts ut.

Det här är en av dom bättre animerade filmerna, den har det mesta man vill ha och när den kom 1995 så var den ju imponerande tekniskt gjord och den biten håller bra ännu idag. Till och från hysteriskt rolig och lite lagom läskig när Woody och Buzz hamnar hos den sadistiske grannpojken och hans omopererade leksaker som blir något utav ett skräckkabinett.

Bra röster av framförallt Tom Hanks som Woody och Tim Allen som Buzz Lightyear i den här roliga och spännande historien regisserad av John Lasseter som här fick sitt stora genombrott.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...