tisdag 10 november 2015

Poltergeist (2015)

Amerikansk / Kanadensisk 
skräckfilm
från 2015

...................................................................

Om man nu ska göra en remake av en gammal film så är väl meningen att man har någonting nytt att komma med för annars så verkar ju hela idén rätt meningslös.

Den första "Poltergeist" som Tobe Hooper & Steven Spielberg gjorde tillsammans (vem som gjorde vad tvistas det väl om ännu) kom ju 1982 och var/är en riktigt kompakt och i en del stunder ordentligt läskig historia och nu 33 år senare så var det då dags att ta sig an denna idé igen.

Själva upplägget är detsamma,
en familj flyttar in i ett nytt bostadsområde som visar sig vara byggt på en gammal kyrkogård där det senare visar sig att byggföretaget för att minimera kostnaderna inte flyttat kropparna under marken.

Spökerierna börjar ju så gott som direkt när familjen fått in den sista flyttkartongen i huset och sen så är det full fart med dockor som rör sig, möbler som flyttas, dörrar som öppnas och stängs och så den där lilla flickan i familjen som pratar med alla osaliga själar på den andra sidan.

Ingenting nytt alltså och när man insåg att historien inte hade några som helst överraskningar att komma med och skådespelarna visade sig vara osedvanligt tråkiga så hoppades man ju på några sjyssta och coola effekter istället då eftersom ju den tekniken förändrats rätt mycket sen 80-talet.

Tyvärr så hoppades man för mycket även där och i slutändan så var det alltså så att hela filmen var en kopia av orginalet bara det att alla delar var bra mycket sämre.

Totalt meningslöst alltså.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...