onsdag 14 november 2012

En Fiende att Dö För (2012)






Precis innan 2:a Världskriget inleds så befinner sig en expedition på väg upp mot Ishavet för att leta efter fossil som ska bevisa existensen av kontinenten Pangaea.
Med på fartyget är en sån udda samling som en Svensk sprängämnes expert, en Judisk vetenskapsman, två Tyska geologer, en Norsk kapten och en Engelsman och alla tillsammans med en Rysk besättning.

Givetvis så visar det sig ju att alla inte riktigt är dom som dom utger sig för att vara och när sen kriget bryter ut mitt under expeditionen så tillkommer ju också andra komplikationer.

Peter Dalle som ju alltid sysslat med komiska filmer har här satt tänderna i sitt egna manus, en iskall thriller på ett fartyg uppe i Ishavet.
Han gör det bra, det är ett gott hantverk.
Skådespelarna är hyfsade i sina karaktärer och det är spännande men ibland så känns historien lite stel kanske och lite mer som en TV-produktion och specialeffekterna i slutet håller inte riktigt.

Sen förstår jag inte den där scenen i början av filmen med kaptenen som överfallits av en isbjörn.
Vad hade den med det hela att göra egentligen?

Det är som sagt var ganska spännande i alla fall och en bra historia, känslan av 1930-talet är påtaglig.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...