torsdag 13 oktober 2011

The Story of Anvil (2008)





När Steve Kudlow och Robb Reiner var 14 år gamla så lovade dom varandra att alltid rocka tillsammans oavsett hur gamla dom skulle vara.
Några år senare så bildade dom bandet Anvil och i början av 80-talet så turnerade dom tillsammans med bla Scorpions, Bon Jovi och Whitesnake.

Men när alla andra band gick vidare och drog in miljontals dollar och spelade för tusentals fans på utsålda arenor över hela världen så hände det ingenting med Anvil.

Dom fortsatte att skriva låtar, släppa album men succén uteblev och nu 30 år senare så har ännu inget hänt.
Steve och Robb är nu 50 år fyllda, har vanliga jobb, spelar på små pubar för 50 personer och drömmer fortfarande om att bli stora rockstjärnor.


Det här är en av dom absolut bästa dokumentärerna jag sett. En enastående historia om vänskap, engagemang och att aldrig ge upp sina drömmar.

Det är intervjuver med bla Slash, Lars Ulrich och Lemmy där dom berättar att dom verkligen gillade Anvil i början av 80-talet och såg upp till Steve Kudlow och Robb Reiner men fortfarande inte vet varför dom aldrig lyckades och det är ju något som Steve och Robb heller inte kan svara på.

Jag lyssnade själv inte på dom men jag kommer ihåg vissa av deras LP omslag med det där karakteristiska städet och man behöver verkligen inte gilla Anvil eller hårdrock för att älska den här dokumentären.

Den är en vitamininjektion om att aldrig överge hoppet och att som Steve Kudlow, den evige optimisten säger efter en turné i Europa där dom inte fick ett öre betalt:
- "Everything on the tour went wrong, but at least there was a tour for it to go wrong on"




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...