tisdag 22 februari 2011

Trassel (2010)




Org Titel:  Tangled



Rapunzel, prinsessan med det magiska håret blir som liten bortrövad av den ondskefulla häxan Gothel som använder sig av Rapunzels hår för att hålla sig evigt ung.

Rapunzel hålls fången högst upp i ett ensligt beläget torn och har aldrig träffat någon annan människa än häxan eller ens upplevt världen utanför sitt fängelse.
Vid samma tidpunkt som prinsessan fyller 18 år så tar tjuven Flynn Rider sin tillflykt till tornet eftersom han jagas av kungens vakter efter ett inbrott och mötet mellan dom kommer att förändra deras liv.


Det är ju väldigt sällan som man blir besviken av en Disneyfilm och det gäller ju även den här produktionen som är gjord av Nathan Greno och Byron Howard.

Det är väldigt underhållande även om idéerna känns igen, dom har använt sig av idel gamla klassiska knep och det känns väl lite fegt och man saknar kanske lite nya grepp.

Ett menlöst grått kungapar, en ond häxa, ett övergulligt kärlekspar som först inte tycker om varandra men som i slutet givetvis faller i varandras armar, sång i tid och otid och så självklart ett par roliga bifigurer, här i form av en kameleont och en häst och det är ju dessa två filurer som lyfter filmen från att bara vara en animerad historia i mängden till att ändå vara rätt underhållande.

Animeringen är riktigt bra men musiken och sjungandet är rätt tråkigt förutom ett sång och dansnummer på en sjabbig krog med allsköns busar och bovar som är fantastiskt roligt gjord.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...