tisdag 22 februari 2011

13 Thirteen (2010)






Elektrikern Vince, hans mor och syster är tvungna att sälja huset för att kunna betala räkningarna efter faderns sjukhusvistelse men en dag när Vince är ute på ett par dagars jobb hos ett par så råkar han höra en diskussion i rummet bredvid om ett kuvert innehållande flera miljoner dollar som mannen i familjen precis fått.
Mannen som är knarkare dör plötsligt i en överdos och Vince som sett var han gömt kuvertet tar med sig det efter arbetet.
Några pengar finns inte i kuvertet men dock anvisningar om att hämta ut ett paket på posten.


Jag blev inte riktigt klok på den här filmen regisserad av Géla Babluani, den innehöll så mycket lösa trådar som inte gick att fästa ihop någonstans så i slutet så sitter man där med ett antal allt annat än klara frågetecken.
Det är dock en gedigen samling bra skådespelare och fotot av Michael McDonough är snyggt mörkt, nästan som en färgglad depression.

Filmen är annorlunda och våldsamt rå och jag skulle nog egentligen vilja ge den ett lite högre betyg om det inte var för just alla dom där pusselbitarna som inte passade in någonstans men det gjorde ju å andra sidan att man gick och funderade kring den här historien i dagar efter man sett den.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...