onsdag 7 april 2021

Rymdinvasion i Lappland (1959)

 



Original titel:  Terror in The Midnight Sun / Invasion of The Animal People



Den här filmen som är en Svensk/Amerikansk samproduktion hade premiär 1959. I USA vid den här tiden så var just Svenska filmer populära på grund av att det i många av dessa fanns en del väldigt lättklädda scener och därför var det inte svårt att fylla drive-in biografer så fort det stod någonting med Sweden på filmaffischen.
Den här innehåller dock inga lättklädda scener, framförallt kanske för att den är inspelad och utspelar sig i Lappland där en komet en dag störtar i ett svåråtkomligt fjällområde.

Dr. Frederick Wilson (Robert Burton) beger sig till platsen tillsammans med den unge forskaren Erik Engström (Sten Gester) och Dr. Henrik (Åke Grönberg) bara för att hitta en farkost i en krater och utanför den enorma fotspår.

Givetvis så finns det en vacker kvinna med också, här i form av Dr. Wilsons brorsdotter Diane Wilson (Barbara Wilson) som Erik snabbt blir förtjust i och som självklart bir bortförd av monstret i historien som också får lite känslor för den unga damen.

När den här filmen hade premiär i Sverige så var den engelska titeln Terror in The Midnight Sun men senare så släpptes en Amerikansk omklippt version där bland annat skådespelaren John Carradine i början sitter som någon form av presentatör och sen så har vissa scener även tagits bort.

Jag har sett båda versionerna och tycker att den Svenska versionen är klart bättre även om båda är riktigt dåliga. Det är mera komik än skräck och där monstret som lufsar omkring i dom Svenska fjällen ser ut som en kramgod syssling till Chewbacca.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...