torsdag 4 april 2019

Robin Hood (2018)



Titel:  Robin Hood
Regi:  Otto Bathurst
Land:  USA
År:  2018
Genre:  Äventyr, Action
Längd:  1 tim, 56 min




Legenden känner alla till, här är historien ingen kände till..Så lyder texten i början av denna historia om Robin Hood och det är väl ganska talande eftersom manusförfattarna Ben Chandler & David James Kelly lekt ganska fritt med den klassiska sagan som vi så många gånger läst och sett förut och dessutom så har kostym och frisyravdelningarna verkligen fått fria händer och inte brytt sig nämnvärt om vilken tidsålder historien utspelas i.
Visst, det är väl lattjo med lite nya fräscha idéer men då gäller det kanske också att ta till lite nya grepp vad det gäller resten av filmskapandet och det har ju inte regissören Otto Bathurst gjort. Han har ogenerat snott från mängder med andra filmer så pass att man nästan känner igen scen för scen och det är så förutsägbart att man flera minuter i förväg vet vad som ska hända.
Produktionen är dessutom gjord för att vara en familjefilm så trots att mängder med folk dödas hela tiden så skulle allt blod man ser knappt fylla ett nubbeglas.
Taron Egerton som är riktigt bra i Kingsman-filmerna är tyvärr en blek Robin Hood, Eve Hewson än tråkigare som hans fjälla Marian och Jamie Foxx gör väl inte sin mest minnesvärda karaktär som Robins vapendragare John. Den enda som är värd att nämnas i ensemblen är Ben Mendelsohn som är elakt bra som den grymme Sheriffen i Nottingham.

Näe, förutom ett antal coola scener där det hejvilt skjuts med pilbågar och snyggt fotoarbete av George Steel så var detta en ganska träig upplevelse.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spacey Unmasked (2024)

  https://youtu.be/NFbiev0MNls?si=OsFM7s0cP4E36ND2 Den flerfaldigt Oscarsbelönade skådespelaren  Kevin Spacey anklagades 2017 för sexuella ...