måndag 18 mars 2019

Cardinal - Säsong 1 (2017)





Ett infruset lik hittas i en gammal nedlagd gruva i den lilla Kanadensiska staden Algonquin Bay och det visar sig vara en mördad ung kvinna som anmäldes saknad flera månader tidigare. Kriminalaren John Cardinal blir ansvarig för fallet och får polisen Lise Delorme till hjälp som innan enbart jobbat med ekonomisk brottslighet. En mördad ung man hittas efter ett tag i ett övergivet hus och genast så syns det ett samband med det första fyndet. Samtidigt så visar det sig att Delorme har fått jobbet som Cardinals partner för att ta reda på så mycket som möjligt om honom eftersom han  är misstänkt för korruption som har med ett gammalt fall att göra där en polisman förolyckades.


Det här är väl inte världens mest originella historia men det är skickligt regisserat av Daniel Grou med mycket bra skådespelare som letar efter en seriemördare i en liten kylslagen Kanadensisk håla samtidigt som dom brottas med personliga problem med psykisk ohälsa, bittra sambos och gamla hemligheter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fast Charlie (2023)

  https://youtu.be/4tSk-a6WT10?si=ZdHOJtnuz5M9o-Ax I över 20 år så har Charlie Swift ( Pierce Brosnan ) jobbat som en så kallad problemlösar...