söndag 24 februari 2019

Yuko av Jenny Milewski (2015)





Malin flyttar från sin hemort i Dalarna till Linköping för att studera på ekonomilinjen. Det dröjer inte länge förrän hon inser att allt inte står rätt till i hennes nya lägenhet eller i studentkorridoren på Ryds Allé 23. Vad hände egentligen med den japanska utbytesstudenten Yuko som tidigare bodde i Malins lägenhet och varför står alla hennes ägodelar kvar i källarförrådet?
Steg för steg så bygger författaren Jenny Milewski upp ett skrämmande kaos bland en grupp studenter som snart ställs inför något som är bra mycket värre än kärleksproblem och tentaångest.
Inspirerad av japanska skräckhistorier så har Milewski pusslat ihop en till och från riktigt obehaglig berättelse som utspelar sig på en i vanliga fall rätt ofarlig plats som ett studenthem i Linköping.
Tyvärr så tycker jag inte historien håller i alla sömmar, det känns ibland lite för löst och till och från lite för mycket av det goda men däremellan så är det ordentligt spännande och riktigt läskigt.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spacey Unmasked (2024)

  https://youtu.be/NFbiev0MNls?si=OsFM7s0cP4E36ND2 Den flerfaldigt Oscarsbelönade skådespelaren  Kevin Spacey anklagades 2017 för sexuella ...