tisdag 6 oktober 2015

Det Femte Elementet - "The Fifth Element" (1997)

Franskt
Sci-Fi, Fantasy, Action, Komedi, Äventyr



Dom första femton minuterna av denna Franska Sci-Fi historia av Luc Besson lovar en hel del.
Vi befinner oss i Egypten i början av 1900-talet och det är mystiskt spännande och visuellt riktigt snyggt men sen när vi helt plötsligt kastas in i framtiden och får möta en sliten och trasig taxichaufför som getsaltas av Bruce Willis så vet jag inte riktigt vad som händer.

Det är svårt att få nåt grepp om någonting och det som i början såg ut att kunna bli ett rätt tungt äventyr förvandlas nu till någon form av ett färgglatt barnkalas där alla kastar bakelser och tårtor på varandra.

Willis gör ungefär samma roll som i "Die Hard" filmerna och såna gestaltningar är han väl i och för sig rätt sjysst på men det känns ju rätt idéfattigt.

Det finns en hel del bra skådespelare i filmen men dom försvinner i all röra och fastnar i en buskis som började så lovande.

Visst ska man inte klaga på effekterna men allt blir liksom för mycket så man orkar inte hålla intresset uppe nån längre tid.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...