söndag 6 oktober 2013

The Borgias - Säsong 2 (2012)






Rodrigo Borgia (Jeremy Irons) eller Alexander VI som blev hans påvliga namn fortsätter att klamra sig kvar vid Vatikanens högsta post.
Med hjälp av sin familj så gör han vad som helst för att hålla sig kvar vid makten som den katolska kyrkans överhuvud men det är definitivt inte friktionsfritt.
Hans söners rivalitet eskalerar, hans dotters äktenskap havererar och tidigare frun och älskarinnan smider hela tiden planer bakom hans rygg för att inte tala om alla fiender som ingenting hellre vill se än hans död.

Om slutet i den första säsongen var dramatiskt och intensivt spännande så höjs temperaturen ett snäpp till i den andra säsongen. I första avsnittet så var det som att åka upp på motorvägen, trycka pedalen i botten och sen ligga på max till den sista delen som var som att förlora kontrollen på allt och köra rätt in i en bergvägg.

Det är våldsammare, intrigerna är fler, spänningen är olidlig, det erotiska spelet är hetare än hetast och mitt i allt så är Jeremy Irons helt strålande i rollen som påven.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...