söndag 12 februari 2012

88 Minutes (2007)





Rättspsykologen Dr Jack Gramm är en av landets kändaste brottsbekämpare och nu ska en av dom seriemördare han satt fast, Jon Forster snart avrättas.

Dr Gramm undervisar också i rättspsykologi och kvällen innan avrättningen av Forster så är han ute och firar med sina elever.
Morgonen efter så hittas en av hans elever brutalt mördade och tillvägagångssättet är i detalj likt Jon Forsters mord.
Samtidigt så får Dr Jack Gramm ett telefonsamtal som säger att han har 88 minuter på sig att leva. Tick tack, nedräkningen har börjat.

Jag gillar såna här filmer med psykopatiska massmördare som manipulerar sin omgivning på ett geniliknande sätt och leker katt och råtta lek med sina jägare.
Den här filmen hade en möjlighet att bli riktigt bra för det finns potential i historien tyvärr så är resultatet enbart en medioker thriller utan spänning och med en samling skådespelare som bara går omkring och ser rätt blasé ut.

Al Pacino tillhör ju dom här tunga skådespelarna som kan lyfta vilken dålig film som helst ibland genom att bara gå på ren rutin men här räcker faktiskt inte ens det.
Även han ser rätt trött och oinspirerad ut..


Snyggt men oinspirerat och tråkigt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...