onsdag 14 december 2011

Nu eller Adrig (2007)



Original titel: The Bucket List



Jack Nicholson och Morgan Freeman är absolut strålande i det här dramat om dom två omaka personerna Cole och Carter som slumpmässigt råkar hamna i samma rum på det sjukhuset där dom ligger för behandling för sina dödliga sjukdomar.

Det här är ju en dramakomedi men det är det allvarliga i dramat som är filmens behållning, samspelet mellan Nicholson och Freeman när dom sitter och diskuterar och går igenom sina liv, sina val, misstag, glädjeämnen och dom drömmar som dom nu då får en chans att förverkliga.

Dom sekvenser när man får följa med dom på sina äventyr känns lite banala och även om det händer lite så är det dom scenerna som drar ner på tempot i historien.


Det här är ju Nicholson och Freemans film från början till slut och dom andra skådespelarna kommer man faktiskt inte ihåg, det känns ju lite som om den är ihopsatt just för att dom ska få spela mot varandra men det gör inget när dom är så pass bra.

Det är riktigt roligt emellanåt men framförallt gripande.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...