måndag 14 augusti 2023

I Denna Ljuva Sommartid av Mari Jungstedt (2007)

 



Under en löprunda tidigt på morgonen vid en campingplats ute på Fårö så blir en till synes helt vanlig hanverkare och småbarnsfar brutalt ihjälskjuten.
Eftersom Kriminalkommissarie Anders Knutas är på semester med familjen så får biträdande Kriminalkommissarie Karin Jacobsson ta tag i fallet med en del muttrande från några av dom äldre manliga poliserna i gruppen.
Journalisten Johan Berg och hans förhållande med Emma Winarve verkar helt ha kallnat, mest för Emma inte vill ha med honom att göra. Dom träffas egentligen bara när Johan ska hämta och lämna dottern Elin. Detta plågar dock Johan som fortfarande ser Emma som sin stora kärlek.

Anders Knutas avbryter sin semester och är efter några dagar åter i tjänst och när han och Karin börjar nysta i mordgåtan så börjar fler och fler uppgifter komma fram där den så heltäckande familjefadersytan så sakteliga börjar att krackelera på offret.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...