onsdag 30 augusti 2023

Ant-Man & The Wasp (2018)

 




Efter ett litet inhopp i äventyret Avengers - Civil War så har nu lagens långa arm sett till att Scott Lang alias Ant-Man som spelas av Paul Rudd nu sitter med fotboja i husarrest på 3 år.
Dr. Hank Pym (Michael Douglas) och hans dotter Hope Van Dyne (Evangelina Lilly) är jagade av FBI men kontaktar Scott eftersom dom är säkra på att dom nu kan ta sig till Kvantdimensionen och hitta Pyms fru Janet (Michelle Pfeiffer) som blev kvar där för 30 år sedan under ett uppdrag.

Nu är saker och ting allt annat än lätt eftersom en filur vid namn Sonny Burch (Walton Goggins) och hans gäng av busar vill åt Dr. Pyms uppfinning och dessutom så dyker det upp en mystisk figur klädd i någon form av vit rymddräkt som kan gå igenom väggar som också vill åt apparaten och som om inte det räckte så lurar FBI bakom varje hörn.

Man behöver faktiskt inte sätta sig in i det här med kvantfysik för att hänga med i den här historien, det är bara att luta sig tillbaka och underhållas, för det blir man verkligen.
Det är till och från hysteriskt roligt, samspelet mellan Michael Pena som spelar Luis och Paul Rudd är fenomenalt och humor på hög nivå.

Den här berättelsen utspelar sig samtidigt som filmen Avengers - Infinity Wars och slutar också precis på samma sätt som den.

Välgjort, spännande och förbannat roligt är detta.
 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...