onsdag 16 augusti 2023

Fantastic Four - Rise of The Silver Surfer (2007)

 





Ett mörkt hot närmar sig vår planet i form av en så kallad Planet Eater, en omänsklig kraft av energi som har skickat en silverglänsande man på en lika skimrande surfingbräda för att utföra uppdraget att förinta Jorden.
Den Fantastiska Fyran med Reed Richards (Ioan Gruffudd), Sue Storm (Jessica Alba), Johnny Storm (Chris Evans) och Ben Grimm (Michael Chiklis) får här händerna fulla när dom inte bara måste ta hand om Silversurfaren (Doug Jones & Laurence Fishburne) som kanske ändå inte är så ond som det till en början verkar utan även den stenhårde Generalen Hager (Andre Braugher) som givetvis vill använda militär vapenkraft mot allt han inte förstår och även gruppens gamle vapendragare Victor Von Doom (Julian MacMahon) som numera bara kallar sig Dr Doom som vaknat till liv igen och som genast börjar fundera ut vad han kan vinna på allt detta.

Det är effektfullt och maffigt, skådespelarna känns mer bekväma i sina karaktärer än i den första filmen men den här precis som när det gäller föregående film så får jag känslan av The Avengers men med mindre budget. Den känns lite för snäll, lite mer som en spännande leksaksaffär med en inredning i glada miljövänliga färger.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...