torsdag 3 augusti 2023

Att Angöra en Brygga (1965)

 




Några vänner planerar en kräftskiva på Ensamholmen långt ut i Stockholms Skärgård. Berit, Lennart och Inez är redan på plats och väntar på Mona, Walter och Direktör Olsson som är på väg ut i segelbåt framförd av den självutnämnde kaptenen Kalle.
Ute på den ensliga ön bor också den buttre fiskargubben Albert Garbo som inte är bjuden på någon kräftskiva.

En i alla bemärkelser skruvad komedi från 1965 som faktiskt överlevt tidens gnagande tand. Visst finns det en del scener som kanske känns lite fåniga idag men dom hysteriskt roliga topparna är så många och så höga så det köper man.
Bara att se Lars Ekborg som Kalle stå och dansa i damkläder på segelbåten medan hans fästmö Berit (Monica Zetterlund) dansar på ön är enastående.

Gösta Ekman som gör karaktären Lennart slår sig mer och mer ju längre historien fortlöper och är i slutet helt inlindad i bandage och Direktör Olsson (Tage Danielsson) drabbas också hela tiden av olyckor och får aldrig chansen att säga någonting. Pratar gör dock fiskargubben Garbo men det går aldrig att förstå vad han säger.

Ett antal sanslösa karaktärer i en galen historia som avslutas med att en polis utbrister: -Det här var det värsta jag sett.
 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...