onsdag 23 augusti 2023

Captain Marvel (2019)

 




Allting inleds på planeten Hala där Vers (Brie Larson) skolas i strid av läromästaren Yon-Rogg (Jude Law) för att bli en av folkslaget Cree's ädla krigare i kampen mot deras fiender Skrulls. Hon skickas ut tillsammans med en styrka för att frita en spion men någonting går fel och hon hamnar på Jorden.
Vers har under en längre tid haft underliga drömmar och dom drömmarna förstärks nu när hon har hamnat på denna, för henne underliga plats. Hon får känslan av att ha varit här förut.

Den här filmen regisserad av Anna Boden & Ryan Fleck börjar sisådär, det känns lite tråkigt och oengagerat men när hjälten i historien Vers hamnar på planeten Jorden och springer ihop med Samuel L. Jackson's karaktär Nick Fury så lyfter hela filmen ordentligt. Humorn är framträdande och det är riktigt roligt mitt i alla maffiga effekter och samspelet mellan Jackson och Larson är strålande.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...