onsdag 30 augusti 2023

Avengers - Infinity War (2018)

 




Här är då filmen där nästan alla Marvels superhjältar strålar samman och det är ju på tiden för detta är domedagen i alla bemärkelser. Filmen är en Highway to Hell där den brutala Thanos (Josh Brolin) hotar att förgöra universum och där Avengers och alla andra hjältar utanför den gruppen inte ser någon annan lösning än att glömma oförrätter sinsemellan och tillsammans stoppa monstret.

Det är otroligt imponerande och maffigt gjort och man kan verkligen inte klaga på spänningen och alla goda skådespelare som samsas om utrymmet i handlingen så egentligen borde jag ju vara helt nöjd men det är jag ändå inte riktigt.
Dom flesta hjältarna iklär sig inte sina kostymer, det känns lite som om dom har blivit lite för stora och vill synas med sina riktiga ansikten istället och så känna det ibland något rörigt. Det finns ingen tid för tittaren till att fundera på saker och ting för det bangas, sprängs, skjuts, slåss, bombas, exploderas och åks fram och tillbaka i både tid och rum i så gott som varje sekund.
Det blir till slut lite för mycket av allting.

Det är den mörkaste av alla Avengers-filmer hittills och humorn är inte lika påtaglig här som man är van vid och det är gänget i Guardians of The Galaxy som står för den. Slutet blir nästan en chock där man sitter med gapande mun och undrar vad i helvete hände nu så fortsättning följer givetvis.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...