fredag 18 augusti 2023

Hämndens Pris av Erik Lewin (2018)

 



I den här boken så har författaren Erik Lewin lämnat internationell terror och berättelser som låg rätt nära verkligheten till en ren actionhistoria. Hans militära bakgrund lyste igenom ordentligt i dom två föregående böckerna men även till en del här där den före detta militären Isaac Langer är ute på en lekpark med sin fru och två barn när dom helt utan förvarning hamnar mitt i en skottlossning emellan två rivaliserande MC gäng.
Isaac vaknar allvarligt skadad upp på sjukhus och får veta att hans son och hustru avlidit, dottern har skador för livet.

Isaac gömmer sig med sin dotter medan MC gänget SOB skrämmer eventuella vittnen till tystnad och dödar Isaacs svärföräldrar när dom inte berättar var han befinner sig och utan vittnen så går det inte att döma någon i gänget.

Efter ett tag så får Isaac kontakt med en äldre miljardär boende i Alperna som lovar att finansiera en eventuell hämnd om Isaac lovar att döda två personer som för länge sedan förstört mannens liv.
Nu börjar en brutal hämnd planeras i Isaacs huvud och med hjälp av gamla vänner inom det militära och utländska legosoldater tänker han utrota varenda medlem i SOB.

En historia som visar på vad som kan hända när en person med militär bakgrund, obegränsat med pengar och som totalt tappat förtroendet för vårt rättssamhälle skulle kunna ta sig till.
Det är otroligt intensivt och tajt skrivet och en berättelse som inte är lätt att lägga ifrån sig.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...