tisdag 16 april 2019

Tin Star - Säsong 1 (2017)





Polisen Jim Worth har med sin familj precis bosatt sig på den lilla orten Little Big Bear där han är ny polischef och han har räknat med att här leva ett lugnt och stillsamt liv nära naturen och långt borta från buset i storstäderna.
Allting ändras dock när det stora oljebolaget North Stream Oil etablerar sig i trakten med gästarbetare från hela världen.


Givetvis så räcker det ju inte med att ett mäktigt oljebolag kommer in på scenen och hotar alla som är negativa till det scenariot, Jim Worth mörka förflutna kryper dessutom sakteliga upp bakom honom med våld och död i släptåg.
Det här är en verkligt annorlunda serie som har toner av Twin Peaks, Fargo och True Detective, den är rå och våldsam, het och iskall på samma gång med enastående skådespelare med Tim Roth i rollen som den alkoholiserade polischefen Worth vars liv förändras från kaos till ännu mera kaos för varje avsnitt.

Annorlunda, spännande, våldsamt och förbannat bra.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...