måndag 8 april 2019

Keyyo med Rheborg i Ryssland - Säsong 1 (2019)



Titel:  Keyyo med Rheborg i Ryssland
Land:  Sverige
År:  2019
Genre:  Dokumentär, Resa
Längd:  6 avsnitt


Keyyo eller Kristina Petrushina som hon egentligen heter är en svensk programledare och underhållare, född i den ryska staden Omsk 1997 och som flyttade till Smedjebacken i Dalarna som 8-åring.
För en tid sen så fick hon en idé om att göra samma resa som hon gjorde med sin mor fast åt andra hållet med tåg och med slutmål den stad som hon föddes i och med på den resan skulle hon vilja ha Johan Rheborg som alltid har varit en förebild för henne och en person som hon visste har en form av Rysskräck.


Den här resedokumentären är enastående rolig, dramatisk och fascinerande på många plan och det var ett rent nöje att få följa dessa två helt olika personligheter på en resa med tåg som tar dom från S:t Petersburg till Moskva, Kazan, Jekaterinburg för att slutligen nå slutdestinationen Omsk.
Dom träffar en hel del fantastiska karaktärer på vägen och lär känna både ryssar och sig själva på ett sätt som ingen av dom hade trott innan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...