onsdag 3 april 2019

Den Skyldige (2018)



Titel:  Den Skyldige
Regi:  Gustav Möller
Land:  Danmark
År:  2018
Genre:  Drama, Thriller
Längd:  1 tim, 25 min



Efter en dödsskjutning i tjänsten så är polisen Asger Holm tillfälligt omplacerad till Larmcentralen medans utredningen pågår. 
Under ett kvällspass så får han ett samtal av en desperat kvinna som säger sig ha kidnappats av sin fd man och att hennes två små barn lämnats hemma ensamma.
Regissören Gustav Möller har pusslat ihop ett enastående thrillerdrama där hela filmen utspelas med skådespelaren Jakob Cedergren i närbild pratandes i sin mikrofon på Larmcentralen. Att få det så tajt, intensivt dramatiskt och svettigt spännande med en enda skådespelare och ett par röster i telefon är inget annat än stor filmkonst.

Den svenska skådespelaren Jakob Cedergren är fantastisk i rollen som Asger som motvilligt kryper in under huden på sig själv samtidigt som han försöker detsamma med dom han i telefon försöker hjälpa och Jessica Dinnage som man aldrig får se utan bara höra i telefon gör rollen som Iben som man verkligen blir tagen av.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...