onsdag 17 april 2019

Deadpool 2 (2018)


Titel:  Deadpool
År:  2018
Land:  USA
Genre:  Action, Sci-Fi, Fantasy, Komedi
Längd:  1 tim, 59 min



Efter att en gangster skjutit ihjäl Wade Wilsons (Deadpool) älskade så hamnar han i en depression där självmordstankarna väger tyngre än att rädda mänskligheten från allsköns busar. Han kommer dock på andra tankar när cyborgen Cable dyker upp från framtiden för att döda den unge pojken och mutanten Russell.


Den här andra filmen om antihjälten Deadpool fortsätter i precis samma anda som den första, han har ett munläder som vida överträffar all action i filmen och då skjuts det, sprängs, huggs, slåss och jagas i så gott som varenda sekund av filmens 120 minuter. Ett visst allvar är ju lagt till historien men det bekommer ju inte Deadpool så att han blir tyst i alla fall vilket dom flesta i hans omgivning, goda och onda skulle önska.
Hans vapendragare från den första filmen, den indiska taxichauffören Dopinder hänger med även här och så får han också hjälp av sin metalliska kompis Colossus och den nya tjejen Domino vars superkrafter är ren jävla tur helt enkelt.

Regissören David Leitch kan det här med tung action och det visar han ju verkligen här så att det räcker och blir över, det är full speed från början, våldsamt, rått och förbannat roligt där det vimlar av referenser till andra filmer, skådespelare och annat känt folk.
Ryan Reynolds är strålande i rollen som Deadpool och han har ju även varit med och skrivit manus.

Ett tips är att inte stänga av när sluttexterna börjar att rulla, det kommer en del hysteriskt bra och roliga detaljer på slutet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...