måndag 4 juni 2018

Den Tredje Vågen (2003)






Johan Falk som slutade som polis för ett år sedan är på semester i Europa med familjen när hans gamla chef Ola Sellberg som nu har en chefsposition inom Europol hör av sig och vill träffa honom i Haag.
Samtidigt som Falk möter upp Sellberg på en restaurang så dyker en svensk kvinna vid namn Rebecca upp och säger att hon har namn på några av dom tyngsta inom den organiserade brottsligheten i Europa. Kvinnan hinner inte avslöja någonting förrän två män i polisuniform kommer in på restaurangen och bara sekunder efteråt så är det full kaos och Johan Falk är helt plötsligt på flykt med Rebecca, jagad av människor med mycket stora resurser.


En riktigt välgjord actionthriller regisserad av Anders Nilsson där det känns att dom haft en hel del pengar att röra sig med. Det dröjer inte många minuter in i filmen förrän allt brakar lös och sen så är det minsann ingen vila och ro förrän sluttexterna börjar att rulla.

Skådespelarna är bra i sina karaktärer, det är spännande och våldsamt, bra foto och tung musik.
Det blir dock lite för rörigt i slutet när inte bara våra hjältar och bovarna ska göra upp på Münchens gator utan även demonstranter mot den tyska polisen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...