måndag 4 juni 2018

Sjölyckan - Säsong 1 (2018)





En familj ska tillbringa hela sommaren på landstället ute i Skärgården.
Det är första sommaren som Berndt är ensam utan sin fru som gått bort och barnen Thomas och Klara + Thomas nya flickvän Lily och Klaras man Rille försöker stötta honom så gott dom kan.
Thomas och Lily avslöjar dessutom att dom tänker gifta sig ute i stugan i slutet av sommaren vilket innebär en del planerande av allihopa där allt kanske inte går riktigt som tänkt.

Den här serien i 10 delar känns som en lite vuxnare variant av Sommaren Med Släkten men det inte sagt att den var bättre. Det tog en stund innan man kom in i den här historien och lärde känna karaktärerna ordentligt men när man väl gjorde det i sisådär avsnitt 4-5 så hade man sen riktigt kul och framförallt med skådespelarna Malin Cederbladh och Gustaf Hammarsten som är enastående som det gifta paret Klara och Rille.

Det känns att Felix Herngren har ett par fingrar med i den här serien där allvarliga problem blandas med hysterisk humor på ett alldeles utmärkt sätt utan att ta någonting ifrån utan mera krydda varandra.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...