onsdag 13 juni 2018

Motorsågsmassakern (2003)




Org Titel:  The Texas Chainsaw Massacre
År:  2003
Land:  USA
Genre:  Skräck
Längd:  1 tim, 38 min


Den tyske regissören Marcus Nispel har här gjort en nyinspelning av den numera klassiska och kultförklarade filmen med samma namn från 1974 och han har verkligen lyckats med att göra en ytterst obehaglig film på alla sätt.

Där originalet trampade på i ett ganska lugnt tempo i nästan halva filmen så är dom stillsamma stunderna här koncentrerade till några minuter i början där ett gäng ungdomar är på väg till Mexiko.
Dom stannar till för att plocka upp en till synes skadad ung kvinna som vinglar omkring mitt på vägen och strax efter det så brakar helvetet löst, solen går i moln och världen förmörkas av alla onda krafter som tänkas kan, här i form av en familj som har en helt annan syn på fredagsmys än den normala Svensson familjen.



Fotografen Daniel Pearl som skötte kameran i originalfilmen 29 år tidigare gjorde det även i denna och det är mörkt tungt och skrämmande bra visuellt.
Skådespelarna är alla bra i sina karaktärer och det är ett tungt soundtrack av Steve Jablonsky.
En riktigt bra och skrämmande skräckfilm som inte ger några som helst förklaringar till varför saker och ting händer utan har som enda mål att skrämma slag på tittaren och det lyckas den med.

För den nördiga så kan det också vara ganska kul att veta att motorsågen som Leatherface styckar människor med är en Husqvarna 359.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...