tisdag 26 juni 2018

Doctor Strange (2016)




Titel:  Doctor Strange
År:  2016
Land:  USA
Genre:  Action, Äventyr, Fantasy
Längd:  1 tim, 55 min


Den egocentriske och framstående kirurgen Dr Strange råkar ut för en bilolycka och får veta att han aldrig kommer att kunna operera igen.
Från att ha varit världens kanske skickligaste kirurg så rasar hela hans värld samman.
Han faller ned i ett psykiskt svart hål där han börjar att hata världen och alla i den tills han får höra om ett ställe i Tibet där antik mysticism sägs hela alla sorters sjukdomar.


Benedict Cumberbatch är mycket bra som den självupptagna kirurgen som förvandlas till deprimerad självmordsbenägen krympling och sen till superhjälte som slåss mot all världens ondska.
Det är en cool historia även om filmen blivit lite rörig. Visst är det visuellt häftigt med mängder av specialeffekter men det blir lite för mycket av det goda och efter en stund så blir man liksom lite mätt.

Humorn har en stor plats i berättelsen och det finns ett par riktigt roliga scener mellan Dr Strange och den till synes helt humorbefriade bibliotekarien Wong.

Regissören Scott Derricksen hade ju mest sysslat med skräckfilm innan han tog tag i denna Marvelhjälte men av det märks det inte mycket, han sköter det här med superhjältegenren riktigt bra även om det som sagt känns lite rörigt och oorganiserat till och från.

Bra skådespelare med som sagt Benedict Cumberbatch i huvudrollen och så bland andra Mads Mikkelsen som den onde Kaecilius.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...