onsdag 4 april 2018

The Wrestler (2008)




Titel:  The Wrestler
År:  2008
Land:  USA, Frankrike
Genre:  Drama
Längd:  1 tim, 49 min



Den professionella brottaren Randy "The Ram" Robinson haltar sig fram på ålderns höst på små arenor långt ifrån dom stora galorna han tjugo år tidigare var huvudnumret i och för att kunna betala hyran för den husvagn han bor i så jobbar han deltid på ett livsmedelslager.
Efter en match så drabbas han av en hjärtattack och hans läkare säger att han måste sluta brottas om han vill leva.

Randy som nu måste börja fundera på andra saker i livet kontaktar sin vuxna dotter som han inte sett eller pratat med på många år.



Regissören Darren Aronofsky har gjort en helt fantastisk film där Mickey Rourke är helt outstanding som den gamle brottaren Randy "The Ram" Robinson som är full av ärr, inte bara på kroppen utan i hela själen.

Han är verkligen The Ram i varje svettdroppe på kroppen. 
Vi får följa hans liv i ringen, hemma i husvagnen, på sitt lagerjobb och på den strippklubb där han tillbringar en hel del tid och där han har sin enda sociala kontakt utanför ringen i form av strippan Cassidy som strålande spelas av 
Marisa Tomei.
Allt detta genom ett kameraarbete av Maryse Alberti som nästan känns dokumentärt.

Det är oerhört sorgligt och tragiskt när Randy försöker anpassa sig till ett liv utan brottningen och där han försöker få kontakt med en dotter som han inte sett på många år och man sitter verkligen och hoppas på att denne snälle ärrade jätte ska lyckas att få ihop allting.

Det är en tragisk historia som verkligen tar tag och ruskar om en med fantastiskt skådespeleri och där det är svårt att hålla tillbaka tårarna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...