tisdag 17 april 2018

Into The Storm (2014)




Titel:  Into The Storm
År:  2014
Land:  USA
Genre:  Action, Thriller, Drama
Längd:  1 tim, 29 min



Den lilla staden Silverton drabbas plötsligt av ett antal tornados efter varandra.
Dom flesta invånarna söker skydd men ett par har väntat hela sitt liv på såna här stormar och gör nu allt för att filma och dokumentera allting med fara för sina liv.


Det är ju helt klart ovädret som har huvudrollen i den här filmen av Steven Quale och det är heller ingen som helst tvekan att det är just specialeffekterna som är bäst.
Skådespelarna är så intetsägande att man glömmer bort dom rätt fort och heller inte bryr sig nämnvärt om dom ska klara sig eller inte.

Manusförfattaren John Swetnam har blandat in lite sociala ingredienser för att göra allt lite intressantare.
En tornadojagande vetenskapskvinna som brottas med dåligt samvete eftersom hon inte träffat sin dotter på länge som befinner sig hos mormor, 
en butter far som först nu när katastrofen anländer inser att han inte varit där för sina tonårssöner varav en av sönerna givetvis hamnar i livsfara med den tjejen på skolan som han i hemlighet alltid varit kär i och så har vi den där äldre rutinerade stormjägaren som äntligen får uppleva det ultimata ovädret och som går över lik för att få dom bästa bilderna och filmerna.

Tyvärr så blev det ingenting av allt detta utan man sitter istället och njuter av ett par riktigt sjyssta stormscenerier och låter huvudfigurerna göra vad dom vill.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...