måndag 31 juli 2023

Columbo: Lady in Waiting (1971)

 




Den unge Beth Chadwick är trött på att hennes äldre bror Bryce styr hennes liv men hon är också medveten om att han är den som fick ta över efter faderns bortgång och att hon är beroende av den enorma förmögenhet som brodern förfogar över.
När Beth inleder ett förhållande med familjens advokat så hotar Bryce med att avskeda honom och då bestämmer hon sig en gång för alla att göra sig av med brodern.

I den här filmen så tror ju Beth som spelas av Susan Clark att hon kommit på den perfekta planen att mörda sin bror och att det ska se ut som en olyckshändelse men när Kriminalkommissarie Columbo (Peter Falk) iklädd sin vanliga överrock lufsar in på platsen för dådet så tar det bara några minuter innan han vet vem som är mördaren. Nu ska han bara få fram bevis som håller.

Till och från en riktigt bra historia men som är lite ojämn. Mitt i allt polisarbete så finns det en hysteriskt rolig scen där Beth's överlägsna mor spelad av den rutinerade Jessie Royce Landis anländer till familjens enorma hus med ett antal resväskor och tror att Columbo är betjänten och får honom att kånka in med allt sen så är det också kul att se Leslie Nielsen som advokaten tillika Beth älskare Peter Hamilton. Han är riktigt bra, speciellt när han efter ett tag märker hur Beth ändrar karaktär och han börjar inse att det kanske är hon som ligger bakom dödsfallet.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...