fredag 21 juli 2023

Zodiakmördaren - Jakten på min Pappa (2020)

 


Original titel: The Most Dangerous Animal of All



I slutet av 60-talet så jagade polisen en seriemördare i San Francisco som gick under namnet Zodiakmördaren. Han hånade polisen med att både innan och efter sina mord skicka brev med ledtrådar till dom men som polisen aldrig lyckades lösa.
Helt plötsligt så upphörde morden och ingen vet varför och än idag så har ingen gripits för dåden.

Gary L. Stewart övergavs som liten och i hela sitt vuxna liv har han undrat över sina biologiska föräldrar och var han kommer ifrån.
För några år sedan så blev han dock helt plötsligt kontaktad av sin biologiska mor men hon ville absolut inte prata om hans riktiga far vilket bara gjorde Gary än mer nyfiken.
Han började själv undersöka saken och det han kom fram till skulle förändra allt och inte bara för honom.

En fascinerande dokumentär om en mans sökande efter sina rötter där han hittar spår som kan visa att hans far kanske var en av världens mest omtalade seriemördare.
Det är också en berättelse om en man som blir så besatt av detta sökande att det kommer att äventyra hela hans familj och hälsa men även förändra en hel polisutredning.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...