måndag 3 juli 2023

Carnival Row - Säsong 2 (2023)

 




I den här andra säsongen så gör Philo (Orlando Bloom) och Vignette (Cara Delevingne) uppror på varsitt håll även om målet är detsamma och basen är det instängda området The Row.
Jonah Breakspear (Arty Froushan) är tillförordnad kansler i Burgue och gör allt han kan för att hålla sig kvar vid makten samtidigt så har Imogen (Tamzin Merchant) och Agreus (David Gyasi) som är på flykt hamnat i händerna på Pakten som är en allians av fanatiska motståndare till Burgue och dom verkar nu vara tvungna att återvända till den platsen som dom flydde ifrån.
Som om inte allt detta räckte så dyker lemlästade kroppar upp lite varstans i staden, något monstruöst lurar i skuggorna och vem eller vad det nu är verkar det som det är vanliga människor som väljs ut som offer.

Precis som i den förra säsongen så är detta visuellt otroligt vackert, häftigt och maffigt och det sparas verkligen inte på våld, blod, inälvor och allehanda kroppsdelar och mitt i allt detta våldsamma och skitiga inferno så försöker Philo och Vignette springa åt samma håll vilket inte är lätt när deras respektive bundsförvanter helt enkelt försöker döda varandra trots att dom har samma motståndare.

Detta är den avslutande säsongen och jag tycker att det är synd, skulle vilja gåt tillbaka i tiden och se mera av hur allting började. I den första säsongen så kastades vi tittare direkt in i den här fantastiska världen fylld av allehanda varelser utan att egentligen ha blivit uppvärmda och så har vi sen fått lära oss lite av diverse återblickar.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...