tisdag 4 juli 2023

Vår Lilla Hemlighet - Säsong 2 (2021)

 


Original titel: Guilt



I den här andra säsongen så har två år gått, advokaten Max McCall (Mark Bonnar) har precis kommit ut från fängelset, hans bror Jake (Jamie Sives) befinner sig i USA och hans tidigare företag har tagits över av gangstern Roy Lynch (Stuart Bowman).
Max vänder sig till sin gamle vän Kenny Burns (Eamon Elliott) som driver en detektivbyrå och lyckas nästla sig in i firman som partner där han nu planerar att hämnas på Lynch och hans imperium.

Fantastiska skådespelare i skruvade karaktärer i det här komiska kriminaldramat som utspelar sig i Edinburgh. Historien inleds på ett rätt våldsamt sätt och fortsätter sen med en mix av komik, spänning och drama.
  








Tittarna kommer att bli glada över att se den utmärkta Mark Bonnar tillbaka för säsong 2 som Max McCall, en man som nu är på botten och försöker behålla en illusion av kontroll. Bonnar är mycket hyllad för roller i Catastrophe, Line of Duty och Shetland, och på MASTERPIECE i Unforgotten och Home Fires. Guilt Season 1s Emun Elliot (The Paradise) är en annan återkommande närvaro den här säsongen, och spelar privatdetektiven Kenny som en nysäker man som har blivit nykter, startat ett företag och är redo för romantik. Och hur är det med den fula yngre McCall-brodern från säsong 1? Jamie Sives (Annika) återvänder också för ett mycket avgörande avsnitt som Jake McCall.

Publiken kan känna igen nya Guilt-skådespelare från andra MASTERPIECE-shower. Dessa birollsskådespelare levererar outplånliga prestationer, som börjar med att Phyllis Logan (Downton Abbeys Mrs. Hughes) spelar ganska mot karaktären som Maggie Lynch. Stuart Bowman (Grantchesters biskop Aubrey Gray) är hennes man Roy Lynch, som fyller Bill Pattersons skor från säsong 1 och skildrar skickligt en brottsboss som saknar rädsla. Sara Vickers (Endeavour's Joan Thursday) är Lynchs främmande dotter Erin, och Sandy McDade (Sanditons Miss Hankins) spelar en kusligt kryptisk undercover-polis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...