måndag 17 juli 2023

The Commuter (2018)

 




Michael MacCauley har i 10 års tid suttit på samma pendeltåg till och från sitt jobb som säljare av försäkringar. Pendlandet har gjort att han också lärt känna en del andra trogna resenärer.
En morgon blir han inkallad till sin chef som helt utan omsvep ger honom sparken med enda anledning att han kostar företaget mer än han drar in.
Michael's hela värld rasar och eftersom han inte vet hur han ska berätta detta hemma för familjen så stämmer han möte med sin bästa vän Alex för att få råd.
Senare på väg hem så sätter sig en kvinna framför honom som han aldrig sett förut och hon inleder genast ett samtal och kommer efter en stund med ett bisarrt erbjudande till Michael: Du ska leta reda på en person här på tåget som inte passar in bland dom andra och som har en stor väska med sig. Gör du detta får du 100.000 dollar men då måste du hitta personen innan stationen Cold Springs.

Michael ser genast en chans att bli kompenserad för att precis ha blivit av med jobbet men efter att kvinnan försvunnit och börjat ringa med diverse hot så börjar Michael tveka och när han får ett samtal om att hans familj blivit kidnappade då börjar en kamp med klockan.

Så gott som hela den här filmen som regisserats av Jaume Collet-Serra utspelar sig på ett pendeltåg och visst har han och manusförfattarna lyckats att fylla den med intensiv spänning och våldsam action men historien är också lite väl utflippad ibland och då blir det rörigt. Michael MacCauley som spelas av Liam Neeson är givetvis en före detta polis och det har han ju här fått bli för att det ju slåss och skjuts en hel del på tåget och hade han varit en vanlig försäkringsförsäljare utan kännedom om att försvara sig och om vapen så hade nog trovärdigheten sjunkit en del.
Sam Neill dyker upp i några scener som Poliskommissarie Hawthorne och det är en roll som känns lite underlig men jag tror väl så här i efterhand (utan att avslöja alltför mycket) att hans karaktärs medverkan har med mystiken kring uppdraget att göra.

Action är det så att det räcker och blir över men som sagt så känns det lite rörigt och snårigt till och från.
 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...