fredag 15 mars 2019

Bel Ami - Den Stora Överraskningen (1976)



Titel:  Bel Ami
Regi:  Mac Ahlberg
Land:  Sverige, Frankrike
År:  1976
Genre:  Sex, Komedi
Längd:  1 tim, 44 min


Journalisten George Duroy får chansen att jobba för ett sex magasin i Stockholm. Han måste dock visa upp vad han skrivit och beger sig ut för att intervjua och fota kvinnor vilket allt som oftast slutar i sänghalmen.

Den här filmen är ju en svensk klassiker när det kommer till sexfilmer även om den är en hyfsat snäll film vad det gäller sex trots ett antal äkta scener av den varan, den är inte heller speciellt rolig och historien rätt töntig trots att den faktiskt bygger på den klassiska romanen Bel Ami av den Franska författaren Guy de Maupassant från 1885.
Den amerikanska skådespelaren Harry Reems som ju var stor i porrbranschen på 70-talet spelar huvudrollen och går omkring i Stockholm, hoppar från säng till säng med en musik i bakgrunden som får en att tänka på dom där enerverande slingorna som spelas i Bingolotto när det ska duttas nummer.

Det är inte roligt, inte sexigt och inte bra på något sätt men en kul detalj är ju ändå att regissören Mac Ahlberg ett antal år senare skulle sköta kameran i Snuten i Hollywood-fimerna.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...