torsdag 7 mars 2019

Beck: Steinar (2016)



Titel:  Beck - Steinar
Regi:  Mårten Klingberg
Land:  Sverige
År:  2016
Genre:  Kriminaldrama
Längd:  1 tim, 31 min



En husvagn exploderar och i resterna så hittas en oidentifierad kropp. Martin Beck (Peter Haber) och hans grupp lever och arbetar fortfarande i någon form av vakum efter Gunvalds plötsliga död och saker och ting blir väl ju bättre av att Martins chef Klas Fredén (Jonas Karlsson) direkt presenterar en ersättare för Gunvald i gruppen, den norska polisen Steinar Hovland (Kristofer Hivju) som ivrigt tar sig an fallet med den döde i husvagnen.
Det är ju inte bara Beck och hans grupp som fortfarande är i chock här efter Gunvalds bortgång, som tittare och en som följt Beck-filmerna från början så kändes det lite konstigt och tomt när man började titta på den här historien och faktum är att själva handlingen har man efter filmens slut glömt bort. Gunvald är saknad men jag tyckte Kristofer Hivju som Steinar kom in väldigt bra och han visade sig ju vara en Gunvald fast mera på det psykiska än fysiska planet. Det här känslosamma dramat handlar mera om att bearbeta en sorg av en saknad vän än att hitta en mördare även om manusförfattaren Josefin Johansson ändå försökt klura med en mordhistoria också där i bakgrunden. Ett avslut och en liten nytändning.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...