söndag 13 januari 2019

Isprinsessan (Camilla Läckberg 2003)





Det är vinter och på den lilla väskustorten Fjällbacka så är allting luhnt och stilla tills den dag då den unga kvinnan Alexandra Wijkner hittas död i sitt badkar.
Det som först ser ut som ett självmord visar sig snart vara ett mord och som kommer att avslöja en kvinna som under en längre tid levt ett dubbelliv och beröra ett antal människor på orten och som kommer att ta dom inblandade tillbaka 20 år i tiden.

Det här är Camilla Läckbergs debut som författare och även debut för mig vad det gäller hennes författarskap.
Visst är det väl en rätt spännande och klurig historia men alla karaktärer känns ju igen från mängder med andra romaner så det känns nästan som om man redan har träffat allihopa.
Jag saknar också humorn i berättelsen, inte för att detta skulle vara en rolig roman men Läckberg försöker ju faktiskt till och från vara det men misslyckas tyvärr med detta.
Det kan ju vara så enkelt som att hon och jag inte har samma sorts humor.

Sisådär roman med en rätt sjyst historia, tyvärr med en samling rätt gråa karaktärer som man inte direkt får någon sympati för.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...