fredag 11 januari 2019

Beck: Pensionat Pärlan (1997)





En liten flicka springer plötsligt rakt ut i gatan mitt inne i Stockholm och blir påkörd av en bil och bakom ratten sitter Gunvald Larsson.
Flickan avlider senare på sjukhuset och Gunvald gör allt han kan för att ta reda på vem flickan som inte är saknad av någon var.
Samtidigt så utreds en en utländsk medborgare som haft ett bälte på sig i Värtahamnen med ämnet Cesium och som exploderat och dödat honom och en taxichaufför.


Den här historien inleds ju väldigt tragiskt när Gunvald Larsson kör på en liten flicka. Det är ju en olycka men Gunvald har samtidigt suttit och pratat i mobilen och kanske också kört lite för fort vilket ju inte får den annars så iskallt hårda polisen att må direkt bättre.
Visst finns det en smuggelhistoria där bakom också men den här filmen handlar mer om Gunvald och flickan som ingen verkar sakna.
Mikael Persbrandt är riktigt bra och man känner verkligen med honom och hans avgrundsdjupa sorg och frustration över det som hänt.



Titel:  Beck - Pensionat Pärlan
År:  1998
Land:  Sverige, Danmark, Tyskland, Norge
Genre:  Kriminaldrama
Längd:  1 tim, 26 min

Regi:  Kjell Sundvall
Manus:  Rolf Börjlind
Foto:  Olof Johnson
Klippning:  Thomas Täng
Musik:  Ulf Dageby

Skådespelare:
Peter Haber, Mikael Persbrandt, Stina Rautelin,
Per Morberg, Ingvar Hirdwall, Rebecka Hemse,
Michael Nyqvist, Fredrik Ultvedt, Anna Ulrika Ericsson,
Peter Hüttner, Bo Höglund, Lasse Lindroth,
Lennart Hjulström, Dana Marouf, Anna Godenius,
Lucian Muscurel, Boy Wiberg



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...