söndag 6 januari 2019

Den Gemensamma Nämnaren av David Baldacci (2003)



Original titel: Split Second


Under en valkampanj på ett hotell så skjuts presidentkandidaten Clyde Ritter till döds av collegeprofessorn Arnold Ramsey.
Attentatet sker under Secret Service agenten Sean Kings pass och det slutar med att han får skulden och tvingas ta avsked.
Åtta år senare så kidnappas presidentkandidaten John Bruno när han besöker en gammal väns begravning och agenten Michelle Maxwell som ansvarar för säkerheten hamnar ute i kylan precis som King åtta år tidigare.
Maxwell som ser en hel del liknelser mellan dom två händelserna kontaktar King som nu driver en advokatbyrå på en mindre ort.

Visst är det här spännande, Baldacci vet hur han ska hålla fast läsaren i ett järngrepp och det är svårt att lägga den här berättelsen ifrån sig. Karaktärerna är intressanta och historien har en hel del löst hängande trådar som man ju blir nyfiken på hur dom ska kunna fästas ihop på slutet.
Tyvärr så är det just slutet som är historiens svaga punkt.
Upplösningen är alldeles för långsökt och man blir besviken eftersom det varit en sån intensiv spänning på vägen dit, man känner sig lite lurad.

Välskrivet och spännande är det med ett, tyvärr lite fånigt slut.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...