torsdag 15 juni 2023

Uncharted (2022)

 




Äventyraren Victor "Sully" Sullivan (Mark Wahlberg) är ute efter en 500-år gammal guldskatt men han behöver hjälp och den tar han av bartendern Nathan Drake (Tom Holland) som han tror kan lösa en del frågetecken kring gåtan om var skatten kan finnas.
Dessa två omaka par tar sig runt halva klotet, får hjälp i Barcelona av Sully's gamla vän Chloe Frazer (Sophia Ali), jagade av den iskalla mördaren Jo Braddock (Tati Gabrielle) som i sin tur arbetar för affärsmannen Santiago Moncada (Antonio Banderas).

Ja lite rörigt är det och manuset ska man väl inte hänga upp sig på så mycket, det är en blandning av historiska fakta och rena sagor. Indiana Jones, Pirates of The Caribbean och Davinci Koden i ett saligt hopkok men det är enastående actionfyllt och roligt, skådespelarna gör ett bra jobb och fotot av Chung-Hoon Chung är helt fantastiskt läckert så det blir en stunds riktigt najs underhållning och slutet bäddar ju också för en fortsättning så.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...