torsdag 29 juni 2023

Pingvinerna från Madagaskar (2014)

 




Pingvinerna Skipper (Tom McGrath), Kowalski (Chris Miller), Rico (Conrad Vernon) och Private (Christopher Knights) från Madagaskar-filmerna har här fått sin alldeles egna film och då är det minsann fullt ös frän början.

Dessa hjältar eller antihjältar kanske man ska kalla dom råkar i luven på bläckfisken Dave (John Malcovich) som ämnar hämnas på alla gulliga pingviner i världen som han tycker stulit all uppmärksamhet från honom som bläckfisk och som mer eller mindre gjort honom överflödig på alla djurparker.

I kampen om att krossa Daves onda plan så får pingvinerna hjälp av den kanadensiska attackstyrkan The North Vind.

Handlingen är väl inte så mycket att orda om här är det action och humor i en fart man sällan skådat och det finns en hel del hysteriskt roliga scener och kommentarer som inte är för dom minsta barnen. Det här gänget från Kanada känns väldigt överflödiga och tillför ingenting till historien, detta hade våra frackklädda, icke flygkunniga fåglar klarat på egen hand. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...