torsdag 1 juni 2023

Himlen är Alltid Högre av Jonas Moström (2014)

 



Överläkaren och landets främsta expert på psykopater, Nathalie Svensson trivs ypperligt med livet just nu som nyskild från den tråkiga Håkan och med två barn varannan vecka.
På väg hem från Café Opera en sen kväll så får hon ett sms från skådespelaren Rickard Ekengård som hon hamnat i säng med några veckor tidigare.
Han vill träffas snarast vid Karlaplan och efter en stunds tvekan så beger sig Nathalie dit bara för att vid framkomsten på avstånd bli vittne till hur någon skjuter Rickard och knuffar ned honom i fontänen.

Det här överfallet är en kopia av det mord som 10 år tidigare tog Nathalies dåvarande pojkvän ifrån henne och nu lägger sig frågetecknen på hög: Är det samma gärningsman och har det med henne att göra?

Den första berättelsen om Nathalie Svensson är en riktigt intrig fylld historia där man som läsare hela tiden luras åt flera olika håll och där slutet blir en riktigt skruv.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...