fredag 9 juni 2023

Dominodöden av Jonas Moström (2015)

 



Överläkare Erik Jensen försvinner plötsligt spårlöst i kulverten under en nattrond på Sundsvalls Sjukhus och eftersom samma sak hänt tre dygn tidigare på sjukhuset med psykiatrikern Thomas Hoffman så kopplar Kriminalkommissarie Johan Axberg ihop fallen.
Hoffman hittas sen brutalt mördad i ett skogsparti med dominobrickor i munnen.
Sundsvallspolisen ber Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp i Stockholm om hjälp och psykiatrikern Nathalie Svensson som precis varit med om en traumatisk händelse där hennes far avslöjats som en mördare tvekar först men får reda på att hennes syster som jobbar på sjukhuset i Sundsvall haft en relation med den försvunne Erik och beslutar sig för att åka med resten av gruppen.

I den här berättelsen så för författaren Jonas Moström ihop sina två litterära karaktärer Johan Axberg och Nathalie Svensson och det blir ett riktigt lyckat möte i en spännande mord och kidnappningshistoria där man som läsare inte har en aning om vem gärningspersonen är förrän i dom allra sista kapitlen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...